Drikk vann

Vann er grunnleggende for alt liv på jorden, og kroppen vår består av minst 50 prosent vann.

Nest etter oksygen er vann den viktigste forutsetningen for liv. Vann har en rekke livsviktige funksjoner som vi ikke kan klare oss uten. Vi kan leve i flere uker uten mat, men kun noen få døgn uten vann.

Den vesentlige bestanddelen i blodplasma er vann. Vannets unike løsningsevne sørger for at oksygen og viktige mineraler og næringsstoffer transporteres rundt i kroppen, og at avfallsstoffer fraktes bort.

Vann har stor varmekapasitet og er den suverent viktigste klimaregulerende faktor for alt liv på jorda, som for kroppen vår skjer gjennom fordampning fra hudoverflaten når vi blir varme.

Riktig væskebalanse er grunnleggende for fysisk yteevne, konsentrasjon og generelt velvære. Vann er vår største og viktigste kilde til å opprettholde væskebalansen. Det finnes ingen annen væske som kan erstatte vann.

En voksen person trenger 2,5 liter væske i døgnet, og om lag halvparten får vi gjennom maten (tallene varierer med kroppsvekt og aktivitetsnivå). Resten tilføres gjennom drikke, og da bør vann være et naturlig førstevalg.

Vann anbefales spesielt fremfor sukkerholdige og sure leskedrikker (Cola har en pH på 2.5), for å forhindre at anbefalt inntak av sukker blir overskredet og for å unngå nedbryting av tannemaljen.

Vann er hovedkilde for kroppens væskebehov

Rikelig med vann er spesielt viktig ved høyt aktivitetsnivå og ved høy temperatur, men i en normal hverdag holder det med å drikke når man føler seg tørst.

Vestfold Vann anbefaler derfor vann som hovedkilde for kroppens væskebehov, og vi i Vestfold Vann er stolte av å kunne tilby naturens egen tørstedrikk.

Rent vann fra Vestfold vann er naturlig, sundt og rimelig. Vestfold Vann produserer og leverer vann frem til sine eierkommuner for ca 3 kroner pr kubikkmeter (1 m3 = 1 000 l).


DRIKKEFLASKER FRA VESTFOLD VANN

Vestfold Vann har i flere år samarbeidet med tannhelsetjenesten i Vestfold for å fokusere på vannets fantastiske egenskaper og fordeler.

Vestfold Vann har til nå delt ut flere hundre tusen drikkeflasker for å bidra til økt oppmerksomhet rundt vårt store felles gode, og deler fortsatt ut til lag og foreninger etter nærmere henvendelse. Send gjerne henvendelse via vårt kontaktskjema ved ønske om drikkeflasker.


Vestfold Vann har levert rent vann i over 50 år.