For huseier

Hvor er stoppekrana?

Du vet vel hvor stoppekrana (hovedstengeventil) i huset ditt er? Alle i husstanden bør vite hvor den er, også ungene, og den skal være tydelig merket. Å stenge vanntilførselen er avgjørende for å begrense skadene hvis det først oppstår en lekkasje innomhus. Det er også viktig å vite hvor den utvendige hovedstengeventilen er. Også den skal være tydelig merket og bør være synlig til alle årstider.


Dette bør du vite om vann og avløp og ansvarsforhold når du kjøper hus/leilighet.


RØRLEGGERENS SJEKKLISTE


Gode råd til folk som er ute for å kjøpe enebolig, rekkehus og hytte

Ved kjøp av bolig er det en del ting du bør være oppmerksom på, som stoppekran og vannmåler. Få salgsoppgaven tilsendt og les den på forhånd slik at du er forberedt når du kommer å visning. Gå nøye igjennom tilstandsrapporten. Se boligen to ganger. Andre gang du kommer legger du merke til andre ting.

Ta med deg noen som har teknisk kunnskap på visningen. Sjekk alder på det ytre røropplegget. Er rørene fra 50-tallet eller tidligere, er de gått ut på dato for lengst. Belag deg i så fall på å skifte dem ganske umiddelbart. Sjekk også det innvendige røropplegget. Gjør deg kjent med hvor stoppekran og eventuelt vannmåler befinner seg.


Gjør deg kjent med hvor stoppekrana er.