Hardhet på vann
«Hardhet» et mål for vannets innhold av salter, i første rekke salter av kalsium og magnesium. Hardhet uttrykkes vanligvis i form tyske hardhetsgrader (°dH) eller som mengde kalsium pr liter (mg Ca/l). Norske overflatevannkilder inneholder normalt lite salter, og vannet betegnes som «bløtt». Grunnvann har gjerne høye konsentrasjoner, og vannet betegnes som «hardt»
Dersom du mottar vann fra Vestfold Vann vil det ikke være behov for tilsetting av salt i oppvaskmaskinen.
Vestfold vann tilsetter en liten mengde kalsium i vannbehandlingen (for å hindre korrosjon), men vannet klassifiseres fortsatt som «bløtt». Kalsium og magnesium gir et gråhvitt belegg på kjeler, glass, oppvaskmaskiner mv, og det bidrar til at såpe skummer dårlig og blir mindre effektiv.
Les mer om dette på Wikipedia
Vannet fra Vestfold Vann ligger mellom 0-5 dH° og har betegnelsen bløtt vann.